dijous, 3 de maig del 2012

Resultats proves projectives d'en A

Un cop realitzades les proves projectives, la Vanessa em va explicar com es feia la seva interpretació i quines dades podiem obtenir d'aquests dibuixos.
La obsrevcaió dels dibuixos ens mostra els següents indicadors.

HTTP

Casa:
- Pautes formals: el grafisme cobreix gairebé tot el full, aspecte que suggereix que presenta certa tendència a l'acció, tendència expansiva i a la necessitat de satisfer les seves necessitats de manera immediata. A més de tenir una preocupació per el futur.
- Pautes de contingut: presenta els següents mecanismes de defensa -- aïllament i necesitat d'adaptar-se. A més tendeix a mostrar un caràcter tímid, insegur, i amb dificultats de trobar el contacte amb la realitat.
El dibuix és simple (sense detalls)

Arbre:
Ens mostra un sentiment d'inadequació i inseguretat. A més, no reconeix els recursos necessaris per tal d'afrontar situacions de conflicte.

Persona:
Observem una sensibilitat a la crítica social i dificultats de contacte amb els demés. Es mostra una compensació de la inseguretat amb la masculinitat. Tendeix a la necessitat de la figura materna com a protecció. Les emocions estan molt accentuades.

Test de la família

"La família ideal"
Presenta el bloc familiar en un bloc de pisos amb certa distància entre tots els membres, aspecte que representa que l'A capta que existeix distància entre els diferents membres de la família.
Podem veure que la representació és subjectiva i amb projecció profunda. Existeix molta valorització del pare, i s'identifica amb ell mateix (i no amb un altre membre).

"La meva família"
No reprodueix el bloc familiar complert. Suprimeixa un dels membres de la família, que és la màxima expressió de desvalorització. Aquest aspecte és un gran indicador de conflictes, relacionat probablement amb certa rivalitat fraternal. la figura més desvaloitzada és la seva germana.

Test de l'animal

En aquesta prova ha de dibuixar l'animal amb el que s'identifica, a més d'explicar una història on aquest sigui el protagonista.
La història relata un conflicte en el qual el protagonista es troba en un conflicte i és que no torba el seu lloc. Busca vincles afectius però no té recursos per fer-ho. En realitat l'animal escollit és una vespa, insecte del que tothom tendeix a fugir. Finalment, és capaç de trobar un amic amb qui jugar i va ser capaç de trobar el camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada