dijous, 3 de maig del 2012

Inici exploració A. Proves projectives

Un cop realitzada l'anamnesi amb la mare d'en A (ja que el pare no pot assistir) s'inicia l'exploració, per tal de determinar quin és el possible diagnòstic de A. En el moment d'aquesta exploració en A té 6 anys i 2 mesos i cursa primer de primària.

En la primera setmana s'ha dut a terme la tècnica projectiva del dibuix. Prova que valora de manera inicial les reaccions de l'individu. Per altra banda, pot proporcionar informació en relació a conflictes o preocupacions de l'individu.

El seu objectiu és informar sobre les preocupacions i/o ansietats de la persona, a l'igual que dels seus mecanismes de defensa. Expressa les necessitats que té el subjecte, mitjançant el llenguatge simbòlic de forma inconscient.

En A ha realitzat els següents dibuixos:
- Casa: simbolitza l'actitud que té el subjecte respecte a la situació familiar i les relacions interfamiliars.
- Arbre: Reflecteix els sentiments més profunds i inconscients que el subjecte té de sí mateix.
- Persona: Constitueix el vehicle de transmissió de l'autoimatge més propera a la pròpia consciència i de les relacions amb l'ambient.

A més també s'ha realitzat el Test de la família, test projectiu mitjançant el qual el nen projecta la seva personalitat, així com les seves motivacions profundes dels transtors d'adaptació, revelant els veritables sentiments dins de la seva família. Ha de fer dos dibuixos: 1. "La família ideal", 2. "La meva família"

Dins de les proves projectives, també s'ha realitzat el Test de l'animal, que té com a finalitat representar la problemàtica actual que viu el subjecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada