dimecres, 25 d’abril del 2012

Presentació cas A

Durant el mes de març la familia de A acut a la consulta derivats per la directora del centre, on l'alumne ja fa classes de reforç escolar. La mare, refereix que presenta moltes dificultats a nivell d'aprenentatge i a l'hora presenta molts problemes de conducta.
Es comenta que no sap lleguir, li costa molt retenir la informació, lletres, nombres, colors... El rendiment davant de qualsevol tasca és molt variable. La mare aporta informes en què es va detectar en A hipoacusia neurosensorial a l'orella esquerra, tot i que els informes es contradiuen. La mare comenta que als 2 anys i mig van donar d'alta a A per què les dificultats auditives havien desaparescut. Actualment, estem pendents de valoració auditiva, visual i neurològica per tal de descartar qualsevol tipus de dificultats de base fisiológica.

S'ha dut a terme l'anamnesi amb la família i posteriorment es durà a terme l'exploració psicopedagògica de A.

dilluns, 23 d’abril del 2012

Proposta d'actuació


Els objectius proposats en les meves pràctiques intenten englobar els diferents aspectes a treballar en aquest àmbit, amb la intenció de conèixer i aprofundir en les tasques del psicopedagog (observar, analitzar, identificar, intervenir...)

Acompanyament de la psicopedagoga a l'hora de realitzar la intervenció, assessorament, seguiment dels alumnes. A més de realitzar una observació directa dels alumnes.

Proposar models d'orientació i intervenció acadèmica i personal, a més d'assessorament a les famílies, aplicant els coneixements adquirits.

Utilitzar tècniques i instruments adequats. I fer un anàlisi i interpretació de les observacions i intervencions realitzades. Lligat a una identificació de la problemàtica a la que va lligada la demanda.

Fer la selecció i utilització de tècniques i instruments d’intervenció.

Anàlisi informació

Una vegada recollida tota la informació necessària per acabar de conèixer el centre, vaig poder veure que durant el mes de maig es van rebre diverses demandes noves per dur a terme una exploració psicopedagógica.

La meva intervenció i observació es centra en un d'aquests alumnes, per l'aprovació dels pares de treballar amb ells demanera conjunta.

Donat aquest cas, hem decidic que m'incorpori a treballar amb alumnes que ja tenen la intervenció iniciada, però que els pares no posen cap impdiment per treballar i aprendre amb ells.

He pogut veure la infinitat de casos amb els que es treballen, i la llista és molt llarga: dislèxia, TDAH, trantorns de lectoescriptura, terapia familiar...

Els quals requereixen molt recursos, coneixements, tècniques... per treballar de manera òptima i tenir bons resultats.

dissabte, 14 d’abril del 2012

Coneixement dels casos i recollida d'informació

Durant la primera fase he dut a terme la recollida d'informació necessària per conèixer la nova tutora del centre i els casos amb els que treballa. A més de les noves demandes que inicien en el mes de març o abril la seva exploració i intervenció.
He pogut tenir una visió general de la tasca que la meva tutora duu a terme, a més de decidir quin seria el meu horari durant les pràctiques, les meves tasques...

En aquest pràcticum II la meva tutora externa serà la Vanesa Ejarque, és llicenciada en Psicologia, Diplomada en Logopèdia i amb un Màster en Psicologia clínica i Psicoteràpia.
Les seves tasques principals són:
- Avaluació i Diagnòstic
- Reeducacions Logopèdiques. ( dislàlia, retard de llenguatge, trastorn específic de llenguatge, trastorns d'aprenentatge...)
- Psicoteràpia infantil i adolescent, orientació integradora.(TDAH, depressió infantil, límits i normes...)
- Orientació familiar
- Contacte amb les escoles i altres professionals.

El contacte tingut amb la tutora l’he realitzat a través de reunions i entrevistes, on ella m’ha donat a conèixer la seva tasca dins del centre i hem pogut parlar de la meva funció en el moment de realitzar les pràctiques. M’ha donat a conèixer la realitat de la demanda educativa de cada any, i hem em especificat en quins casos centraré la meva tasca.

dijous, 12 d’abril del 2012

Dedicació horària

Bon dia,

la meva dedicació horària durant les pràctiques es distribuirà en 6 hores setmanals, repartides durant els mesos de març, abril, i maig. Alguna de les setmanes tindrà més hores d'intervenció i dedicació, en funció del seguiment dels casos treballats.

Les fases 1 i 2 les he dut a terme entre el 1 i 9 de març.
La fase 3 l'he realitzat del 12 al 23 de març.
Les fases 4 i 5 les deré a terme entre el 26 de març i l'1 de juny.

En els propers dies aniré informant sobre el treball que he realitzat fins ara i els subjectes amb els que duc a terme la meva intervenció.

Salutacions